Logo
Kontakt Vakttelefon
Bad amar oppussing totalrenovering comfort
02.04 2024

Nytt bad fra A til Å

Slik totalrenoverte familien et gammelt bad fra 80-tallet

– Det var som å gå inn i en tidsmaskin, ler Øystein Fossum Nilsen. Han og samboeren Kristine totalrenoverte det gamle badet sitt og fikk et funksjonelt og lekkert drømmebad – med badstue!

Det var brunt, gammelt, umoderne og nesten litt komisk. Vi snakker om det gamle badet til Øystein og Kristine i Stange. Med oransje bidé og boblebad, og baderomspanel i et sparklet grønt, brunt psykedelisk mønster, slo 80-tallet i mot paret hver morgen.

– Hadde det ikke vært for den hvite doen, hadde riksantikvaren fredet det, spøker Øystein.

Familie totalrenoverte badet 2
Totalrenovering bad comfort for

Men i lengden var det ikke så gøy. Man vil jo helst ha et godt og trygt bad, der du med sikkerhet vet at rør, membran, isolasjon og alt det som er inni, under og over fungerer. Der overraskelsene ikke ligger og lurer, og brått kan koste deg dyrt. Kristine og Øystein visste at de måtte pusse opp badet, men fant ut at det handlet om mer pene fliser og lekkert interiør. De gjorde en total omgjøring av badet i sin helhet.

​– Vi var ikke interessert i å ha gamle ting bak veggene og valgte derfor å totalrenovere. På et tidspunkt så vi rett inn på isolasjonen i kjellertaket. Jobben ble større, men nå lurer vi ikke på hva som er på badet – og om det på et tidspunkt vil være behov for åpne opp og sjekke, forteller Øystein.

– Det du ikke ser på et bad, er kanskje det du lettest får igjen når du skal selge. Vi så på det som en investering mer enn en utgift, legger han til.

HENTET INN ANBUD

Første steg i prosessen var å hente inn anbud, og totalt tre aktører ble kontaktet. Paret valgte YC Amundrud til å gjøre jobben.

– Mens de andre leverte en bunke med fire ark, uten en egentlig totalpris til slutt, kom YC Amundrud's fagteam samlet på befaring og leverte full pakke, forteller Øystein.

Prisen på de ulike anbudene var sprikende, og de største utgiftene, som YC Amundrud anbefalte å ikke gå ned på, lå i gulv, vegger og tak. Dermed valgte paret YC Amundrud både på grunn av ryddig befaring og en grundig helhetsvurdering, der fokus på trygghet og kvalitet var viktig.

Sammen med en rådgiver fra YC Amundrud gikk de gjennom ønsker og justerte 10 cm her og 10 cm der. Badet er rektangulært, noe som både åpner for muligheter og utfordringer.

– Vi brukte lang tid på å finne den perfekte løsningen for speilskapene, for vi ville utnytte plassen helt. Etter noen runder landet vi på en løsning som fylte helt ut i sidene – uten at vi måtte spesialbygge.

Vi kom altså helt i mål med standardprodukter, sier en fornøyd Øystein.

Til speilskap og tak ble det installert dimmer, slik at lyset kan tilpasses humør og behov.

Bad hamar oppussing totalrenovasjon comfort
Drommebad pusse opp hamarcomfort

VILLE TENKE NYTT

Når badet først skulle totalrenoveres, var paret innom alle mulige planløsninger for sitt nye drømmebad. Kunne de flytte doen? Hva med dusj og badekar? Og vinduet – måtte det flyttes?

– Vi ville ikke være fanget av en gammel løsning og utforsket alternativene. Kunne vi ha speilskapet i andre enden? På blokken var det mange forskjellige tegninger, forteller Øystein.

De endte likevel opp med nesten helt lik planløsning som den opprinnelige. Det vil si: den oransje bideen ble ikke erstattet.

– Selv om vi endte opp med nesten det samme, vet vi nå at valgene vi har tatt er gode og det i seg selv gir en trygghet, sier Øystein fornøyd.

ELSKER SITT NYE BAD

Familien i Stange har begynt å ta i bruk det nye badet og elsker det. God plass til alle og alt. Ingen psykedeliske vegger som møter dem om morgenen. Øystein har et tips til de som skal gjennom en lignende prosess:

– Diskuter ordentlig hva du vil ha og bruk penger innerst først – i gulv, vegger og tak. Er du på budsjett, kan du bytte overflater, innredning og kar etter hvert.

Relaterte artikler
Svedbergs epos halvorbakke baderomsmobel 200 brunask 935x752
Epos - designet av Halvor Bakke
LES MER